Keyserbosch herfst Voor rust & ruimte

 

Vanaf medio 2008 biedt klooster Keyserbosch dagbesteding aan, senioren aan. Hierna maakt u kennis met klooster Keyserbosch en leest u voor wie het bedoeld is en hoe u zich kunt aanmelden.

 

Klooster Keyserbosch
Het voormalige Premonstratenserklooster "Keyserbosch" is een monumentaal pand in het Midden-Limburgse Neer. Oorspronkelijk is het - rond 1200 - door de Norbertijnen van Averbode gesticht als een vrouwenklooster. Jarenlang werd het klooster bewoond door (adelijke) nonnen, totdat Napoleon een einde maakte aan het kloosterleven op Keyserbosch.

Tot voor kort was de hoeve en de omliggende grond door de familie Boonen uit Neer in gebruik als gemengd agrarisch bedrijf met akkerbouw en varkens. De familie Boonen verbouwde onlangs een gedeelte van het monumentale pand tot dagvoorziening met een sfeervolle keuken en woonkamer. Vanaf medio 2008 kunnen senioren er terecht voor dagbesteding.

 

Voor wie is de dagvoorziening op klooster Keyserbosch bedoeld?
Klooster Keyserbosch is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die behoefte hebben aan een zinvolle en aangename dagbesteding in een groene omgeving met een agrarisch en tegelijkertijd historisch tintje. Door één of meerdere dagen naar deze dagvoorziening te gaan, kunt u langer zelfstandig blijven wonen en/of wordt uw thuissituatie ontlast.

De zorgboerderij is er voor senioren met sociale, psychische, lichamelijke en geestelijke problemen.

 

Wat biedt kloosterhoeve Keyserbosch?
Op de landelijk gelegen kloosterhoeve zijn er volop mogelijkheden om van de groene en bosrijke omgeving te genieten. De dag begint en eindigt standaard met een gezamenlijk kopje koffie. Daarnaast kunnen cliënten gewoon even een frisse neus halen of helpen met de diverse activiteiten op en om de kloosterhoeve.

Denk hierbij aan het verzorgen van het kleinvee zoals de kippen en konijnen, het bereiden van de gezamenlijke maaltijd (in de sfeervolle keuken of op traditionele wijze op de stoofkachel), het bakken en inmaken van groente en fruit tot het onderhouden van de sier- en moestuin. De hoeve biedt ook volop mogelijkheden om creatief bezig te zijn. Bijvoorbeeld door het timmeren van vogelhuisjes tot het maken van kastanjekransen.

Uitgangspunt bij de activiteitenkeuze vormt altijd de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de bezoekers.

 

Wat maakt klooster Keyserbosch uniek?
Het klooster ligt in het authentieke Midden-Limburgse landschap. De glooiende akkers en groene omgeving geven de plek een Bourgondisch karakter. Het monumentale klooster is rijk aan historie. Er zijn diverse elementen uit de kloostertijd bewaard gebleven zoals een koetspoort met daarboven een wapensteen. Daarnaast zijn er nog diverse relikwieën uit het klooster, zoals het altaar en de communiebank, te vinden in naburige kerken in Neer, Roggel en Nunhem. De duidelijk aanwezige historie, samen met de agrarische invloed en de ligging in het Bourgondisch groen, geven de deelnemers alle reden om zich snel thuis te voelen op Keyserbosch. De dagbesteding is op kleinschalige basis, waardoor er frequent persoonlijk contact is ener een hoge kwaliteit aan service geboden wordt.

 

Wie zijn de initiatiefnemers van klooster Keyserbosch?
De initiatiefnemers zijn Carien en Thijs Boonen. Carien heeft ruime ervaring in de ouderenzorg in de thuiszorg opgedaan. Thijs runde tot 2008 hun agrarisch bedrijf. Samen zetten zij deze kennis en ervaring in om senioren een zinvolle dagbesteding op Keyserbosch te bieden. Natuurlijk worden zij bijgestaan door ervaren vrijwilligers.

 

Op welke dagen kunt u op klooster Keyserbosch terecht?
De dagverzorging vindt plaats op maandag t/m. vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur.

 

Kosten en mogelijkheden?

U kunt contact opnemen met de zorgboerderij voor actuele informatie omtrent aanmelding.

Deelname aan de dagbesteding is mogelijk via ZIN ( zorg in natura) AWBZ en PGB.

Wilt u particuliere begeleiding?. U kunt altijd een afspraak maken en vrijblijvend koffie

komen drinken op de zorgboerderij om te zien welke mogelijkheden er voor u zijn.

 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met:Klooster Keyserbosch(zie ook Contact)

 

Klooster Keyserbosch

Dagbesteding met een historisch tintje....